neděle 3. března 2013

Co je tu nového?

Začalo se oteplovat. Je tu teď kolem nuly. Ve středu svítilo slunce a vypadalo to, že bude jaro, ale od čtvrtka sněží, vytrvale. Dneska ráno byly stromy úplně obalené sněhem.

Půjčila jsem z knihovny knížky, abych měla informace k bakalářce a připadám si teď hrozně vzdělaně a inteligentně. Hlavně když jsem si je nesla domů v náručí, protože se nikam do batohu nevešly.

Bude výlet do New Yorku! Včera jsem si s Leou koupily lístky na vlak (cesta trvá příjemných 10 hodin...) a zarezervovaly luxusní ubytovnu téměř na Manhattenu. Teď už nám jen zbývá vytvořit detailní seznam turistických atrakcí, které nesmíme minout. A taky doufat, že nebude hurikán.

V sobotu jsme se vydali do hotelu, který je celý postavený s ledu a sněhu. Je moc krásný, pokojíčky jsou krásně vyzdobené, některé mají i krby, ale spát bych tam tedy nechtěla. Už jenom během návštěvy mi byla zima z pomyšlení, že bych tam spala. Navíc ty pokoje jsou takové sněhové kobky bez oken. Chudáci eskymáci, v iglů to musí být stejný. Fotky zde.

Potkávám stále více zajímavých lidí. Možná se na konci března zúčastním sklizně javorového sirupu =)



4 komentáře:

  1. ahoj Pípe... k té inteligenci - začni nosit brýle a bude to dokonalé :)
    a k javorovému sirupu - můžeš vyvážet semena? že bychom si tu založili plantáž :D ... a sklízely naše děti..
    ZQ.

    OdpovědětVymazat
  2. Semena vyvážet nemůžu, ale myslím, že to musí fungovat i na našich javorech! Tady mají tři druhy, se kterými to jde a já si myslím, že jeden z nich roste i u nás.

    OdpovědětVymazat
  3. jupí, tak okoukni metodu nařezávání a zpracování...
    ZQ,

    OdpovědětVymazat
  4. Ten hotel vypadá úžasně, ale taky si nedovedu předstvit, ře bych tam spala. Ze sněhu a ledu toho jde udělat strašně moc. Nám se teda s dětmi na Srní povedl jen kocour a žirafa...
    A počasí je tu stejné - v neděli bylo jaro a od pondělka zase sněží!
    Móňa

    OdpovědětVymazat