sobota 23. března 2013

Tady taky sněží!

Oslavili jsme svátek Sv. Patrika, zeleným pivem, a pak pivem s medem a brusinkami... Můžete si koupit třetinku, pokud libo na stopce, nebo pintu (0,5l ), nebo rovnou celý pichet ( l,5l ). Pivo je tu daleko víc holčičí pití než u nás. A mě to tak nějak vůbec nevadí a neuráží. Asi je to tím, že jsem holka.

Bylo tu finále Red Bull crasched ice - závod na bruslích z kopce dolů po klikaté dráze se skokánky. Fotky nemám, byli moc rychlí. A účastnili se ho Češi, akorát se neumístili nijak vysoko.

Po návratu z NY, to je to tu trochu depresivní. V NY kvetly kytičky, svítilo slunce a bylo tak nějak tepleji. Vím, že v ČR taky sněžilo, ale tady sněží už třetím dnem... A nám k tomu od neděle do středy netopilo topení =) Nic moc... Pak přišel pán a opravil nám to. Už nemusím psát v rukavicích a spát v mikině.

Kdo máte pocit, že je v Praze moc sněhu, tak není!
Obdržela jsem hodnoty k analýze pro bakalářku. Jsou hezky seřazené v excelu, který má jen 28 807 řádků a Y sloupečků =) Tak se s tím teď peru. Musím to protřídit, vyhodnotit a udělat z toho krásné grafy. Jsou to hodnoty z dvou typů filtrů ze zdejší úpravny vody, měřené každou minutu po dobu jednoho měsíce...

Byli jsme v cabane a sucre, doslova domek na cukr, vyrábí se v nich javorový sirup. Dostali jsme najíst, všechno včetně omáčky, masa i brambor bylo sladký, a mě to tedy moc nechutnalo. Jediný, u čeho mi javorový sirup nevadil byly palačinky. A lízátko! Ale ne jen tak ledajaké, horký sirup se lije na sníh, kdy pomalu tvrdne a vy si ho sami namotáte kolik chcete na špejli... A pak jsme tancovali tradiční quebecké tance. Myslím, že už vím, co budeme tancovat na táboře =) Žádní "páni hop dámy hop", je načase se posunout...

Žádné komentáře:

Okomentovat